ERWIN BRIK

HR Director

VWE Automotive

Erwin Brik is, na een korte periode als levensmiddelentechnoloog te hebben gewerkt, van loopbaan geswitcht als bedrijfseconoom richting HR. Deze switch heeft inmiddels ruim twee decennia geleden plaatsgevonden. 

HR-managementposities vervuld bij Bloemenveiling Aalsmeer, VNU / World Directories en PON. Sinds medio 2014 als HR director werkzaam bij VWE Automotive. Erwin is altijd op zoek naar het, vanuit HR perspectief gezien, bedrijfseconomisch nut van handelen van zijn team. Wat was ook alweer de bedoeling? Deze continue reflectie vraagt inzichten in het handelen en het rendement van HR. Inzichten die ons eveneens oplossingsrichtingen bieden. HR analytics, waaronder tekstanalyse, moet het management en het HR team hierbij helpen.

Case VWE Automotive:

Medewerkersbetrokkenheid real time monitoren met tekstanalyse

10.25 - 10.50 uur

Kundige en betrokken medewerkers zorgen voor tevreden en betalende klanten om vervolgens met het verkregen rendement te innoveren richting medewerkers en klanten. VWE meet (KPI’s) het willen, kunnen en doen van medewerkers. Door real time 24/7/365 te meten met behulp van tekstanalyse verzamelt VWE extra inzichten die bijdragen aan het verhogen van plezier en prestatie van medewerkers. In de presentatie van Erwin Brik staan de volgende vragen centraal: Levert real time tekstanalyse interessante inzichten betreffende engagement op? En leveren deze inzichten VWE verbeterde resultaten op?

 

Rondetafel: HR Analytics en corona

11.00 - 11.30 uur

Op welke terreinen hebben organisaties in het bijzonder data gebruikt als gevolg van de corona-uitbraak? Wat valt er af te lezen uit het medewerkerssentiment in de afgelopen periode? En is er sprake van een heuse trendbreuk in de verzamelde data? Over deze en andere kwesties gaat Irma Doze in gesprek met Hedwig Klarenbeek, Jean-Paul Lucassen en Erwin Brik.

MindCampus.png
HR Academy is een merk van
MindCampus B.V
Facebook.png
Linkedin.png
Blijf op de hoogte