RACHELLE VAN DAALEN - PLUIJMEN

Programmamanager Diversiteit & Inclusiviteit

ProRail

Rachelle werkt reeds 20 jaar bij het spoor, in de corperate academies van NS, Servex (het huidige NS horeca en retail) en ProRail en adviseerde collega’s in uiteenlopende leer- en ontwikkelvraagstukken. Sinds 1,5 jaar zet zij het Programma Diversiteit & Inclusiviteit neer binnen ProRail.

Case ProRail:

Het onderzoeken van de loonkloof: een kwestie van doen?

11.50 - 12.15 uur

ProRail is volop bezig met onderzoek naar het al dan niet bestaan van een loonkloof op de eigen werkvloer. Programmamanager Diversiteit & Inclusiviteit bij ProRail Rachelle van Daalen onderzoekt samen met dataonderzoekers de salarissen binnen ProRail. Er zijn in de eerste fase van het onderzoek verschillen gevonden waar we nader onderzoek naar doen, die tweede fase heet een ‘outlier’ onderzoek, waarbij je je verdiept in de ‘uitschieters’: die enkele gevallen waar mensen meer verdienen dan hun directe collega’s waarbij je wilt ontdekken wat het verhaal daarachter is. Welke  factoren hebben invloed gehad op die salarissen?

Na het outlieronderzoek volgt een fase van survey en het achterhalen van relevante informatie die weer meer van de gevonden verschillen verklaart.

Stap voor stap werken we toe naar antwoord op de vraag of ProRail zijn mannen en vrouwen gelijk beloont naar

gelijk werk.

Tijdens de presentatie op het congres neemt Rachelle jullie mee in de fasen van het onderzoek, de uitdagingen in het onderzoek en de opbrengsten. Zij laat je zien hoe data je wakker schudt, wakker houdt en nieuwsgierig maakt.

 
MindCampus.png
HR Academy is een merk van
MindCampus B.V
Facebook.png
Linkedin.png
Blijf op de hoogte