YVO LA ROSE

People Analytics Specialist

HEMA

Yvo La Rose is in verschillende rollen actief geweest bij de consultancybureaus Korn Ferry Hay Group en Focus Orange/Crunchr. Als consultant hielp hij klanten door medewerkersdata om te zetten in bruikbare inzichten. De overstap naar het groeiende vakgebied van people analytics was daarom ook gemakkelijk gemaakt. 

 

Met de opgedane kennis en ervaringen op zak is Yvo bij HEMA aan de slag gegaan als people analytics specialist. Een bekend Nederlands merk met een enorme historie, maar ook met ambitieuze plannen voor de toekomst. Bij het uitvoeren van deze plannen spelen de duizenden HEMA-medewerkers in verschillende bedrijfsonderdelen een cruciale rol. Een goed beeld van zowel het huidige als toekomstige medewerkersbestand is daarom essentieel. Yvo helpt door belangrijke trends en ontwikkelingen inzichtelijk te maken en waar nodig aanvullend onderzoek te doen. Zo kunnen op basis van deze inzichten de juiste beslissingen genomen worden.

Case HEMA:

Verloop terugdringen door voorspellend model

10.50 - 11.35 uur

Binnen de retailsector is een hoog verloop eerder regel dan uitzondering. Medewerkers zijn snel geneigd voor een andere werkgever te kiezen als de mogelijkheid zich voordoet. Dat heeft grote (financiële) gevolgen voor de organisatie en ook de klant krijgt telkens met nieuwe en onervaren medewerkers in de winkel te maken. Door het bouwen van een predictive model heeft HEMA meer inzicht gekregen in het vrijwillige verloop van de medewerkers. Tot welke inzichten heeft dit geleid en in hoeverre zijn er verschillen tussen de bedrijfsonderdelen? En wat is vervolgens gedaan om te voorkomen dat medewerkers vertrekken?

 
MindCampus.png
HR Academy is een merk van
MindCampus B.V
Facebook.png
Linkedin.png
Blijf op de hoogte